top of page

Ontdekking Progressive Mental Alignment

Eerst een woordje over de uitvinder van Progressive Mental Alignment.

                                   Joop Korthuis

Joop Korthuis is wetenschapper en ontwikkelaar van Progressive Mental Alignment. Deze kennis heeft hij via zijn boek 'Innerlijke macht' gedeeld. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over deze methode om mensen te coachen.

Eigen ervaringen en ervaringen met patiënten, zijn opleidingen en onderzoek hebben hem inzichten gegeven. Zo heeft hij ontdekt hoe we ons brein gebruiken en hoe we overtuigingen ontwikkelen. Ook heeft hij ontdekt hoe negatieve overtuigingen ons doen en laten beïnvloeden. Op termijn heeft dit ook impact op onze gezondheid. Dit kan je lezen in zijn recent boek 'The Unified Brain Model', een innovatieve beschouwing over het functioneren van ons brein.

Met instemming van zijn patiënten heeft hij de methodiek van PMA op hen toegepast en heeft hij de methode verder kunnen door ontwikkelen. 

Vandaag is hij nog steeds bezig met onderzoek en informeren van mensen. Onderzoek wordt op universitair niveau uitgevoerd. Verder op de website vind je de link naar deze onderzoeken.

Ikzelf heb de 8-daagse en 4-daagse opleidingen bij hem gevolgd, en heb zelf ervaren wat de kennis over de werking van ons brein bijdraagt aan mijn eigen toekomst. De inzichten in mijzelf en begrip voor het gedrag van andere mensen hebben een meerwaarde en geven uiteindelijk meer rust en energie voor het nemen van allerlei initiatieven. 

Wil je meer te weten komen over Progressive Mental Alignment klik dan op https://www.pmainstitute.com/

bottom of page