top of page

Leven of overleven?

Hoe zou het voor je zijn om alles te herinneren wat er in je leven gebeurd is? Weet welk gevoel dit kan oproepen. Soms angstwekkend, soms vrolijk, droevig of krachtig.

Elke ervaring gaat gepaard met gevoel. Heb je soms dan ook een gevoel dat je niet kan thuisbrengen?


Ga ik je wat voorbeelden geven?

  • Je komt in de straat en ziet plots iemand lopen. Effen denk je die persoon te herkennen? Uiteindelijk kom je dichterbij en blijkt het toch iemand te zijn die je niet kent. Je was eigenlijk al enthousiast want samen hadden jullie leuke uitstappen gemaakt. Wanneer je even wat beter kijkt zijn het de ogen, de manier van stappen en het kapsel die je dit gevoel hebben gegeven. Hoe denk je dat je naar die mens kijkt? Ga je die vriendelijk goede dag zeggen?

  • De volgende straat denk je opnieuw iemand te herkennen. Een leraar waar je ettelijke keren straf van gekregen hebt. Een grote struise man met een zware stem en een klassiek parfum. Die geur ga je nooit vergeten. Ook hier vergis je jezelf. Het is niet die leraar van vroeger. Ben je opgelucht? Wat was je gevoel en wat wil je doen op dat moment?


Kan je je nu inbeelden wat een effect je verleden op je heeft? Hoe ga je oordelen over iemand die je niet kent? Welke zintuigen hebben je geholpen bij die herkenning?

Heb je nog voorbeelden? En kan je bij elk van die voorbeelden je gevoel beschrijven?


Kan je het delen?0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page