top of page

Spiegelingen.


Zie je de spiegeling van de bomen, de kleuren, het licht in de vijver? Kleuren en vormen die je herkent? Mooi toch die natuur! Zo spiegelt ook je leven zich af in jou eigen lichaam. Iedere ervaring, iedere gebeurtenis, krijgt vorm door de kleuren, de vormen, de smaak, de geur, het geluid en nog veel meer. Kan je het water voelen? Nat, koud, verfrissend, helder, troebel...? Weet je hoe de planten zijn? Bomen, struiken, gras, waterplanten, riet...kleuren in elk seizoen, hard, zacht, dor, scherp, fris... Kan je ze ruiken? Lijkt de geur op aarde, dorre bladeren, frisse bloemengeur?

Als je deze foto bekijkt welk gevoel krijg je dan? Wordt je blij, geniet je, wordt je weemoedig, denk je aan een vriend, een familielid, een gebeurtenis....? Weet je nog herinneringen op te halen alsof ze pas gebeurd zijn? Kan je nog precies voelen hoe het toen was? Lijkt het op een herbeleving? Un déjà vue?

Dit is een vorm van bewustwording. Alles, en letterlijk ook alles wat je ooit beleefd hebt zorgt voor je kennis van vandaag. Elk gevoel dat je ooit geleerd hebt zal op het ene of ander ogenblik jouw keuzes sturen. Je keuzes zijn letterlijk de spiegeling van je gedachten. Mooi toch.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page